Cum să învingi mânia, frustrarea și îngrijorarea ?

Cum să învingi mânia, frustrarea și îngrijorarea ?

 

Ai simțit și tu cum ți se taie uneori respirația, ți se urcă sângele la cap și nu mai poți gandi lucid? Dacă ai simțit asta, e foarte posibil să fi trecut prin una dintre cele 3 stări: mânie, frustrare, îngrijorare. Iata un pasaj concludent din cartea lui Zig Ziglar, Motive pentru a zâmbi.

„Din punct de vedere matematic, îngrijorarea n-are absolut niciun sens.
40% dintre lucrurile cu privire la care ne facem griji nu se vor întampla niciodată, iar 30% deja s-au întâmplat. În plus, 12% dintre grijile noastre sunt temeri nefondate privind sănătatea. Un alt procent de 10% se referă la diversele frământări zilnice care nu duc nicăieri. Așa că rămân doar 8%. Spus la modul cel mai simplu, americanii își fac griji 92% din timp fără niciun temei real […]

Nu va faceți griji în legătură cu ceea ce nu puteți schimba.

De exemplu: timp de ani întregi am parcurs cu avionul peste două sute de mii de mile pe an. Uneori zborurile sunt anulate sau amânate. Chiar acum, în timp ce scriu aceste cuvinte, stau pe pista de decolare aștepând să se elibereze poarta. Dacă îmi fac griji sau mă înfurii, asta nu va schima nimic. Dacă fac ceva constructiv și închei acest capitol, am făcut un pas înainte. Este un mod pozitiv de a folosi energia pe care aș fi consumat-o dând curs unor stari de mânie, frustrare sau îngrijorare.”

Așadar, soluția e una singură: ACȚIUNEA. Dacă stai și îți plangi de milă, te agiți și îți faci griji… n-ai rezolvat nimic. Unica soluție stă în a acționa. Mergi mai departe, fă ceva util. De cele mai multe ori, stările negative ne împiedică să avem viața pe care ne-o dorim.

Nu le lăsa să te controleze, controlează-le tu pe ele.

Vrei să descoperi mai multe despre asta? Citește cartea Motive pentru a zâmbi – Zig Ziglar
Daca ți-a placut acest articol, te invit să il distribui și prietenilor tăi.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Phone: 0756 104733
Cod Unic de Inregistrare: 34882032 - NR Registrul Comertului: J40/9956/2015
MIND INVEST S.R.L.