De ce ne facem griji ?

De ce ne facem griji ?

Cu siguranță nimeni nu este scutit de griji, pentru că viața nu este atât de roz, încât să treci prin ea, fără să te confrunți cu diferite probleme. Însă citind cartea Motive pentru a zâmbi de Zig Ziglar, am aflat că foarte mulți oameni iși fac griji pentru probleme care de fapt nu exista. Și cum îngrijorarea poate să aducă boli grave organismului, cred ca ar fi cazul să spunem STOP.

Îngrijorarea a fost descrisă ca ,,dobândă plătită pe probleme înainte de scadență”. Unul dintre cei mai mari dușmani ai Americii este îngrijorarea. Îngrijorarea este ca un balansoar: necesită foarte multă energie și nu te duce nicaieri. Leo Buscaglia a spus: ,,Îngrijorarea nu alungă amaraciunea zilei de maine, dar răpește bucuria zilei de azi.”

Intrebare: Aveți obiceiul să vă faceți griji? Americanii iau multe pilule pentru a uita de griji. Mare păcat. Dr Charles Mayo spunea: ,,Îngrijorarea afectează circulația sângelui și întregul sistem nervos. N-am întâlnit niciodată un om care sa moară de prea multă muncă, dar am întâlnit mulți care au murit de îndoială.” Îndoiala produce întotdeauna îngrijorare și, în majoritatea cazurilor, lipsa informației o sporește.   

fragment din cartea Motive pentru a zâmbi – Zig Ziglar

Citește mai mult în cartea Motive pentru a zâmbi – Zig Ziglar

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie mai departe prietenilor tai.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Phone: 0756 104733
Cod Unic de Inregistrare: 34882032 - NR Registrul Comertului: J40/9956/2015
MIND INVEST S.R.L.