STIAI CA ESTI MEDIA CELOR CINCI PERSOANE CU CARE ITI PETRECI CEL MAI MULT TIMPUL?

STIAI CA ESTI MEDIA CELOR CINCI PERSOANE CU CARE ITI PETRECI CEL MAI MULT TIMPUL?

STIAI CA ESTI MEDIA CELOR CINCI PERSOANE CU CARE ITI PETRECI CEL MAI MULT TIMPUL?

Ei bine, este adevarat! Daca acesti oameni empatizeaza cu cei din jur si isi ajuta semenii, daca isi petrec timpul liber citind lucruri constructive, daca nu ii judeca pe cei din jur inainte de a oferi un sfat bun, daca se straduiesc sa-si mentina sanatatea fizica, psihica, mentala sau sufletesca in limitele ideale, sau daca pur si simplu lupta sa fie exemple de urmat pentru societate, inseamna ca si TU faci parte din aceeasi categorie de oameni.

In schimb, daca timpul tau pretios se ,,scurge” alaturi de oameni frustrati, dornici sa barfeasca cu fiecare ocazie (iar daca nu exista o astfel de ocazie, si-o creeaza imediat), daca acesti oameni se intristeaza la reusitele celorlalti, daca mintea si inima lor se alimenteaza cu rautate, daca nu vad niciodata partea buna a lucrurilor, si lista poate continua…..sa nu crezi nici o secunda ca TU esti diferit de ei.

,,Conform dr. David McCellend, cercetator si specialist in psihologie sociala la Harvard, cei cu care ne asociem in mod obisnuit sunt numiti,, grup de referinta”, iar acesti oameni determina pana la 95% din succesele sau esecurile noastre in viata.

Este o realitate valabila intr-o proportie covarsitoare. Regele Solomon al Israelului scria: ,,Paseste alaturi de un intelept si vei deveni intelept, caci cel ce ii insoteste pe nesabuiti va avea de suferit.”

De asemena Jim Rohn sustine ca suntem media combinata a celor cinci persoane alaturi de care ne petrecem cel mai mult timpul.

Rohn spune ca putem stabili calitatea vietii, starea de sanatate, atitudinea si veniturile noastre doar daca ne uitam la cei ce ne inconjoara.

El este de parere ca incepem sa mancam aceleasi alimente ca si acestia, sa vorbim la fel ca ei, sa citim ceea ce citesc si ei, sa gandim asemanator, sa ne uitam la aceleasi lucruri, si sa ne imbracam similiar.

fragment din carte: „Cele 15 Legi Supreme Ale Dezvoltarii Personale”  – John Maxwell

 

Proverbul ,,Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti”, nu este gandit la intamplare.

Asadar daca vrei ca rezultatele tale pe toate planurile sa fie un real succes, petrece timp de calitate cu oameni de calitate.

Citeste mai mult in cartea: Cele 15 Legi Supreme Ale Dezvoltarii Personale – John Maxwell

 

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie mai departe prietenilor tai.

 

Phone: 0756 104733
Cod Unic de Inregistrare: 34882032 - NR Registrul Comertului: J40/9956/2015
MIND INVEST S.R.L.