Iată cum respectul de sine scăzut ne limitează potențialul

Iată cum respectul de sine scăzut ne limitează potențialul
Iată cum respectul de sine scăzut ne limitează potențialul

,,Respectul de sine scazut” poate fi un subiect delicat pentru fiecare persoana care se confrunta cu aceasta problema. Izvorul acestui sentiment se poate naste din nenumarate cauze, cum ar fi: sa te compari mereu cu ceilalti (persoanele care se compara cu ceilalti nu vor crede niciodata despre ei ca sunt mai buni), frustrari nerezolvate 
din copilarie, felul in care le dai voie anumitor persoane sa te trateze, indisciplina sau lipsa unui plan bine pus la punct care sa fie respectat cu sfintenie, si/sau  comoditatea.

,,Inchipuieste-ti ca vrei sa faci ceva maret in viata, care va influenta viata multor oameni. Aceasta dorinta, indiferent cat de arzatoare, va fi limitata de capacitatea ta de a conduce.

Este vorba de un prag limitativ asupra potentialului tau. Ei bine, respectul de sine va avea acelasi gen de impact. Daca dorinta este la nivelul 10, dar respectul de sine se afla la nivelul 5, nu vei reusi niciodata sa te ridici la nivelul 10. Vei performa la nivelul 5 sau mai jos. Oamenii nu reusesc niciodata sa se ridice dincolo de imaginea pe care o au despre sine.

Daca simti ca nu poti face fata provocarilor, ca nu meriti dragoste sau respect, ca nu ai dreptul la fericire, ca nu iti poti constientiza gandurile, dorinetele sau nevoile – daca iti lipsesc o incredere elementara in propriile forte si respectul de sine – atunci te vei simti limitat, indiferent ce alte atuuri ai.”


fragment din carte: „Cele 15 Legi Supreme Ale Dezvoltarii Personale”  – John Maxwell

 

PS: Daca deja ti-ai propus sa faci ceva maret, inseamna ca esti o persoana cu un mare potential. Deblocheaza acel potential dandu-ti valoarea pe care o meriti, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Citeste mai mult in cartea: Cele 15 Legi Supreme Ale Dezvoltarii Personale – John Maxwell

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie mai departe prietenilor tai.

Phone: 0756 104733
Cod Unic de Inregistrare: 34882032 - NR Registrul Comertului: J40/9956/2015
MIND INVEST S.R.L.